Nieuwsbrief oktober

Robin de Rover 27-10-2017
Nieuwsbrief oktober
SV Spaarnwoude Softbal nieuwsbrief september 2017

In deze editie lees je over de voortgang van teams, de uitnodiging voor het ALV en nieuw vanuit het bestuur.

IN MEMORIAM WILLEM HURKMANS

Maandag kregen we bericht dat Willem Hurkmans, de vader van Wilfred, op 76-jarige leeftijd is overleden. Willem Hurkmans heeft voor zowel de klaverjas- als de honk-en softbalvereniging van Spaarnwoude veel betekend. Op de website schreef het omnibestuur een “In Memoriam”. Wij wensen zijn naaste familie, Wilfred, Patricia en de kinderen veel sterkte met dit verlies.

VOORTGANG TEAMS

Afgelopen donderdag 12 en vrijdag 13 oktober zijn de evaluatiebesprekingen met de teams gevoerd. De uitkomsten kort samengevat zijn:

BEEBALL

Vier jongens in de leeftijd van 12,13jr moeten qua leeftijd doorstromen. Omdat we komend seizoen hen geen HB Pupillen team kunnen bieden (minimaal 9 spelers), zijn we in gesprek met DSS of ze daar kunnen gaan Honkballen, al of niet in samenwerkingsverband. Met de overgebleven 4/5 spelers willen we weer gaan bouwen om met een Majorsteam (minimaal 6 spelers) aan de competitie te gaan meedoen.

JUNIOREN

Marit en Laura de Quaasteniet maken de overstap naar een “hoger” Onze Gezellenteam, dat mogelijk in de 1e klas gaat spelen. Ronald Eerhart is gestopt als coach. Rick Bouma is hem gaan vervangen. De overgebleven Junioren, met het liefst een paar aanvullingen, willen komend seizoen de overstap maken naar de Dames-competitie. We wensen ze daar veel succes!

DAMES

Drie Dames: Ingrid Molenaar , Jolien van der Mey en Sabine Mens gaan stoppen, dus nieuwe leden zijn van harte welkom.  De overgebleven speelsters van het “kampioensteam”, met coach Menne ,gaan volgend seizoen door in dezelfde klasse, mogelijk in een sterkere poule.

HEREN 1

Alle spelers gaan door, alleen zal Nathalie stoppen als coach. Zij kan het coachen niet meer combineren met haar andere werkzaamheden. Dus is er werk aan de winkel voor onze technisch coördinator Menne om een opvolger te zoeken. Suggesties zijn welkom.

HEREN 2

Alle spelers gaan door. Alleen ontstaat er een
vacature voor het trainen van het team. Rini Scheele stopt. Mitchell gaat wel door als coach.

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Onze jaarlijkse ledenvergadering zal plaatsvinden op dinsdag 14 november om 20.00 uur. Er zijn twee bestuursvacatures: penningmeester Marco Brouwer stopt. Michael Mimoso wordt voorgedragen als kandidaat bestuurslid/penningmeester. Mike van Nunen stopt als wedstrijdsecretaris, voor hem hebben we nog geen opvolger maar zijn wel in contact met eventuele opvolgers. Mocht je zelf interesse hebben kan je je altijd even melden bij één van onze bestuursleden. De agenda en de bijbehorende stukken sturen we op tijd per mail toe. Na afloop van de ALV sluiten we gelijk het seizoen af met een hapje en drankje. Dus kom allemaal!

MEDEDELINGEN VANUIT HET BESTUUR

•    De AH-sportactie heeft tot nu toe 2 damesaanmeldingen opgeleverd. Siebe neemt contact met ze op om te kijken bij welk team ze het beste kunnen aan sluiten.
•    Beeballclinics: in oktober/november ligt het in de bedoeling dat Nathalie Gosewehr en Floor Amelink weer clinics gaan geven op de basisscholen Adalbertus-en Spaarneschool.
•    De omni-jaarvergadering wordt gehouden op woensdag 29 november
•    Marit en Laura de Quaasteniet gaan de overstap maken naar een “hoger” OGteam. We wensen hen veel succes met het vervolg van hun “softbalcarrière.