Nieuwsbrief softbal februari

Robin de Rover 18-02-2018
Nieuwsbrief softbal februari
SV Spaarnwoude Softbal nieuwsbrief februari 2018

Leuk dat je er weer bent bij alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Lees over de zaaltrainingen, oefenwedstrijden, scheidsrechterscursus, scoorderscursus en meer. Veel leesplezier.

ZAALTRAINING 2018

Door wat moeilijkheden rond het nieuwe SRO-contract voor de zaal, zijn helaas de teams wat later dan gebruikelijk gestart met de wintertraining. Maar sinds 14 dagen, zijn alle teams in training!

TECHNISCHE ZAKEN

Door het tijdelijk wegvallen van een aantal speelsters, zag onze technisch coördinator Menne in overleg met de teams, zich voor dit seizoen genoodzaakt om de twee damesteams samen te voegen. Hopelijk geldt dit maar voor 1 seizoen !

Menne en Wilfred gaan samen het team trainen en coachen. De eerste oefenwedstrijd  thuis van het Damesteam staat gepland voor zondag 25 maart om 14.00 uur op ons sportpark.

OEFENWEDSTRIJDEN

Onze wedstrijdsecretaris Joyce Kok is nu druk met het regelen van oefenwedstrijden en probeert voor elk team 2 oefenwedstrijden te plannen. De (voorlopige) planning ziet er zo uit:

- Dames 1 thuis tegen de Domstad Dodgers om 14.00 uur
- HS1 speelt “uit” op vrijdag 30 maart tegen Odiz Frogs om 18.30 uur
- HS2 speelt “uit”  op vrijdag 30 maart tegen Double Stars om 18.45 uur.

In de volgende Nieuwbrief maart zal het definitieve oefenprogramma nog verschijnen. Hopelijk is de buiten-temperatuur eind maart al een beetje op zijn “voorjaars” ! We gaan het zien.

SCHEIDSRECHTERSCURSUS

Theo Hoenderdos biedt aan om een scheidsrechterscursus te geven op woensdag 14 maart om 19.30 uur. Er blijkt regelmatig een nijpend tekort aan scheidsrechters. Dus daarom “heren” en ook “dames” opgeroepen om deze uitdaging aan te gaan en je op te geven voor deze cursus. Opgeven graag voor 1 maart bij Menne: menne_meijer@hotmail.com.

SCOORDERSCURSUS

Trix Barnhoorn biedt aan om ‘het scoren” van een wedstrijd te leren op woensdag 7 maart om 19.30 uur. Opgave  voor 1 maart ook bij Menne, menne_meijer@hotmail.com

-  Jolanda Bönker is bereid om naast de voetbal ook de vertrouwenspersoon te  worden voor de honk/softbalvereniging Zij is te bereiken op mob. 06.22943937 en het mailadres is : vbvertrouwen@svspaarnwoude.nl.
-  “Hartje Spaarndam” : even een update: helaas blijken de Schipholgelden niet gebruikt te mogen worden voor een honk/softbalveld met honkbalafmetingen of voor extra adequate wedstrijdverlichting van ons veld: heel teleurstellend. Waarvoor de gelden wel bestemd mogen worden voor de sportverenigingen, moet de komende weken duidelijk worden. Wordt vervolgd…….
- De eerste automatische incasso van de contributie zal op 28 februari plaats vinden.