Nieuwsbrief Softbal Januari

Nieuwsbrief Softbal Januari
SV Spaarnwoude Softbal nieuwsbrief januari 2018

Beste Robin,

Leuk dat je er weer bent bij deze eerste nieuwsbrief van het jaar. Lees over de zaaltrainingen, competitie indelingen en meer. Veel leesplezier.

ZAALTRAINING 2018

Menne Meijer, onze technisch coördinator, is samen met de seniorenteams tot de volgende indeling van de zaaltrainingen gekomen:

- Heren1 gaat trainen op woensdagavond van 21.00-23.00 uur
- Dames 1 traint op donderdagavond van 20.00-22.00 uur
- Dames 2 traint op zondagochtend van 10.00-12.00 uur
- Heren 2 gaat trainen op zondag tussen 12.00-14.00 uur

De trainingslocatie voor de seniorenteams is de gymzaal van een mavo-school aan de Gen.Spoorlaan/Dinkelstraat in Haarlem-Noord. De Beeballtraining vindt 1x in de veertien dagen plaats in de Kleine Zaal van het Dorpshuis.

INSCHRIJVING TEAMS COMPETITIE

Met de sluitingsdatum van zondag 28 januari zijn inmiddels alle teams ingeschreven voor de KNBSB-competitie:

- Dames 1 en Dames 2 (oud-Junioren) zijn ingeschreven voor de Dames-Softbal 4e klasse.
- Heren 1 gaat weer spelen in de HerenSoftbal 2e klasse.
- Heren 2 is opgegeven voor de HerenSoftbal 4e klasse.
- Het Beeballteam gaat spelen in de Majorleague, regio - Haarlem.

“ HARTJE SPAARNDAM ”

Al een tijdje rouleert er een grootschalig plan, “ Hartje Spaarndam”  geheten, waarbij er een renovatie van het Dorpshuis staat gepland in combinatie met een grootschalige reorganisatie van de buitensporten : tennis, hockey ,voetbal en honk-en softbal met aansluitend een vernieuwing van de huidige sportvelden.

De gezamenlijke sportverenigingen, het Dorpshuis en de gemeente Haarlemmerliede hebben nu aanvullende financiering gekregen van het Schipholfonds (officieel de Stichting Leefgelden Schiphol, SLS). Lange tijd waren er heel veel vraagtekens en twijfels over de (financiële) haalbaarheid van de plannen, maar het lijkt er nu toch op dat er een grote stap is gezet in het verder uitvoeren van de plannen medio 2019 en later.

Voor de Honk-en Softbalvereniging Spaarnwoude zou het betekenen dat er nieuw honk/softbalveld (mét honkbalafmetingen) wordt neergelegd met eindelijk een adequate lichtinstallatie om competitieswedstrijden te kunnen spelen. We volgen de ontwikkelingen met grote interesse !

•    Ronald Eerhart gaat Heren 2 in de zaal trainen.
•    Theo Hoenderdos gaat een scheidsrechterscusus geven, informatie volgt.
•    Trix Barnhoorn wil een scoordercursus gaan geven, data cursus volgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief via deze link